Particulieren en bedrijven met stormschade dienen massaal hun dossiers in bij hun verzekeraar. Volgens een eerste schatting van expertisedienst CED gaat het om meer dan 40.000 dossiers voor heel België.

Schadeclaimverwerker CED doet de schadebepaling in opdracht van grote verzekeraars als AG, Axa of Baloise. 'De eerste schademeldingen lopen nu binnen bij verzekeringsmakelaars en -maatschappijen. Een van de marktleiders meldde ons dat dinsdagmorgen al ruim 2.000 claims aangegeven waren. Als je dat extrapoleert, dan kom je uit op een ruwe schatting van 40.000 à 45.000 claims', zegt algemeen directeur Dirk Clement.

 

De hevige hagelbuien van het afgelopen weekend hebben aan woningen vooral schade aangericht aan veranda’s, garages, zonnepanelen, lichtkoepels en –straten. Maar er lopen ook een heleboel dossiers binnen over auto's, serres en gewassen. Veel schade is verzekerd via de omniumverzekering (auto) en de woningverzekering, maar er is ook onverzekerde schade. Clement: 'Ik verwacht dat provinciebesturen initiatieven zullen nemen om de schade te laten erkennen als ramp en zo het Rampenfonds in te schakelen.'

 

CED beoordeelt veel schadegevallen van op afstand, op basis van foto's via de smartphone. Voor complexere dossiers, bijvoorbeeld een combinatie van autoschade, elektriciteitsproblemen en waterschade, komen de experts ter plaatse. In een specifiek geval wordt een droneingezet. Het op afstand bestuurde vliegtuigje moet nagaan of er schade is aan een hoog historisch gebouw.

 

Pas over enkele dagen zal er meer duidelijkheid zijn over het exacte aantal schadedossiers. 'Heel wat makelaars doen niet meteen aangifte voor hun klanten, maar wachten op een bestek van de hersteller', zegt Gerrit Feyaerts, woordvoerder van AG Insurance. 'Zowel in autoverzekeringen als in brandverzekeringen hebben we al een groot aantal aangiftes ontvangen. We spreken voorlopig over meerdere duizenden.  Ook duidelijk is dat het er proportioneel meer uit het noorden van het land zijn dan vanuit het zuiden.'

 

Bron : www.netto.be

Arents & Partners Verzekeringen BVBA

Albertlaan 220, 9400 Ninove

T. 054 32 95 41

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FSMA 042591 A

KBC logo

Verbonden agent, FSMA 042591 A, van KBC Verzekeringen NV, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601.

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top