Na de invoering van de wintertijd stijgt het aantal ongevallen met voetgangers met 25 procent. 'Alle weggebruikers moeten wennen aan de donkere avondspits', aldus het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).

De omschakeling van zomer- naar wintertijd doet het aantal ongevallen met voetgangers met een kwart stijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.


Zwaardere ongevallen

Het BIVV vergeleek de ongevallenstatistieken van 2002 tot en met 2013. Opmerkelijk, elk jaar in november na de invoering van de wintertijd zijn er een kwart meer ongevallen.
Bovendien gaat het ook om zwaardere ongevallen. In de maand oktober sterven gemiddeld 2 voetgangers in het verkeer, in november zijn dat er plots 5 of 6.


Slechte zichtbaarheid

'Veel heeft te maken met de slechtere zichtbaarheid', zegt het BIVV. 'Plots is het donker tijdens de avondspits, dat maakt het een stuk gevaarlijker', weet Sofie Van Damme woordvoerster van het BIVV.
Naast de overgang van zomer naar winteruur, spelen ook slechte weersomstandigheden mee. In november valt er meer neerslag.


Bron : www.knack.be

Arents & Partners Verzekeringen BVBA

Albertlaan 220, 9400 Ninove

T. 054 32 95 41

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FSMA 042591 A

KBC logo

Verbonden agent, FSMA 042591 A, van KBC Verzekeringen NV, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, België BTW BE 0403.552.563, RPR Leuven, IBAN BE43 7300 0420 0601.

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top